Daha Sağlıklı Bir Sindirim Sistemi İçin İpuçları

0

Günümüzde birçok kişi sindirim sistemi sorunlarını çözmek için pek çok yönteme başvurmaktadır. Sindirim sistemi bozukluğu yaşayan birçok insan çok zorlu bir süreç olduğunu bilmektedir. Hele ki bu durum sık sık yaşanıyorsa insanların oldukça acı çekmesine sebebiyet verecektir. Sizlere bu yazımızda daha sağlık bir sindirim sistemi için ipuçları paylaşacağız.

İçindekiler

Küçük porsiyonlar

Sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde olmasını istiyorsanız midenize kesinlikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Midenizin sağlığı için ise temel husus midenizin yorulmamasıdır. Midenizin düzgün ve doğru bir şekilde çalışması için ilk olarak porsiyon miktarını yeterli bir şekilde ayarlanmanız gerekir. Çok fazla porsiyon tüketmek midenizi yoracaktır bu ise sindirim sisteminizin bozulmasına neden olacaktır.

Meyve karışımları

Meyve yerken aklınızda bulundurmanız gereken temel husus besinlerin tek bir şekilde alınmasıdır. Meyveleri, yemekten bir saat önce tüketmeniz gerekmektedir. Meyvelerin içerisinde yer alan glikoz sindirim kanallarında mayalanma meydana getirerek besinlerin daha kolay bir şekilde sindirilmesini sağlamamaktadır. Ayrıca önemli bir nokta meyve ile sütü karıştırmaktan kaçınmanız olacaktır. Bunun yanı sıra ekşi, tatlı ve acı tada sahip meyveleri de bir arada tüketmekten kaçınmanız gerekmektedir.

Sıcak su için

Her yemekten önce yaklaşık olarak yarım bardak ılık su içmeniz sindirim sisteminizi aktif olarak çalıştıracaktır. Bu ise besinlerin hızlı ve rahat bir biçimde sindirilmesinde sizlere yardımcı olacaktır. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişi yemek esnasında ya da yemekten önce soğuk su tüketmektedir. Bu durum sindirim sisteminizin bozulmasına neden olmaktadır. Soğuksu sindirim enzimlerini pasifleştirerek sindirimin başlamasını ya da kolaylaşmasını önlemektedir.

Harekete geçin

Sindirim sisteminiz çalışırken aşırı oranda kan akışına ihtiyaç duymaktadır. Beslenmenizden sonra yapacağınız spor sindirim sisteminizin aktif olarak çalışmasını ve kolay bir şekilde sindirim yapmanızı sağlayacaktır. Spor yapmanız halinde vücudunuz daha fazla kan pompalayacak bu ise sindirim sisteminizin iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.

Sağlıklı Sindirim Sistemine Ulaşmak İçin

Sağlıklı bir şekilde sindirim sistemine ulaşmak için makalemizde belirtmiş olduğumuz hususların yanı sıra birçok etkende bulunmaktadır. Bunları uygulamanız sindirim sistemini olumlu yönde aktif hale getirerek daha rahat ve hızlı sindirim yapmanızı sağlayacaktır. Sizler için sindirim sistemine faydalı etkenleri listeledik;

  • Yağ Sindirimi Zorlaştırmaktadır. Aldığınız Yağ Oranına Dikkat Etmeniz Gerekir
  • Günlük Olarak Lif Alımınızı Takip Ederek Belirli Bir Düzene Koyun
  • Stresinizi Kontrol Altında Tutun
  • Midenizin Dinlenmesini Sağlayın
  • Beslenme Düzeninize Dikkat Edin

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.