Eklem Sağlığınızı Korumanın Yolları

0

Eklem sağlığı insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahiptir. Eklem, kaslarımızın üretmiş olduğu güç sayesinde vücudun hareketini sağlayan en önemli yapıdır. Sizlere bu makalemizde eklem sağlığınızı korumanız için yapmanız gerekenleri detaylı bir şekilde aktarmaya çalışacağız.

İçindekiler

Daha Sağlıklı Eklemler İçin Yapmanız Gerekenler

Eklemler sağlığımız açısından çok önemli bir detaydır. Eklemlerin sağlığının korunması için yapılabilecek birçok temel etken yer almaktadır. Eklem sağlığı için yaşam tarzının düzenlenmesi, kitle beden endeksine dikkat edilmesi ve egzersiz yapılması gibi birçok husus eklem sağlığının korunması için önemlidir. Bunların yanı sıra makalemizde dikkat edeceğiniz hususları detaylı olarak belirteceğiz.

Eklem Dostu Besinleri Tercih Edin

Eflamasyon ve deformasyon gibi eklem sağlığınızı tehdit eden ve hasar veren pek çok etken yer almaktadır. Bu etkenleri gidermek ve vermiş olduğu zararı önlemek mümkündür. Bunun için eklem dokusunun yenilenmesini sağlayan, yenilenme hızını artıran ve iltihap riskini düşüren besinler tercih edilmelidir. Bu besinleri beslenme düzeninize ekleyerek sizde eklem sağlığında önemli bir adım atabilirsiniz. Eklem sağlığınız için elma, somon ve badem gibi yiyecekleri tüketmeniz gerekirken yüksek karbonhidrat ve yağ içeren besinlerden uzak durulması sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Duruşunuzu Düzeltin

Duruş vücut yapınız ve düzeniniz açısından oldukça önemlidir. Sağlıklı eklemlere sahip olmak istiyorsanız vücut duruşunuzu doğru bir şekilde sağlamanız gerekmektedir. Eklem sağlığınız için uzun süre aynı pozisyonda kalmamanız, kaslarınızı güçlendirmek için dayanıklılık ve güç egzersizi yapmanız gerekmektedir. Düzenli olarak esneme hareketleri yapmanız ve düzenli egzersiz uygulamanız hem duruşunuz hem de eklem sağlığınız açısından önem arz etmektedir.

Dar Kıyafetlerden Kurtulun

Dar kıyafetlerin giyilmesi duruşunuzun bozulmasına sebep olan en temel hatalardan bir tanesidir. Dar giyimli kıyafetler vücudunuzun doğal duruşunu bozarak ağırlığın bozuk ve dağınık yüklenmesine sebep olmaktadır. Rahat ve esneyebilen kıyafetlerin giyilmesi ise hem sağlığınız hem duruşunuz hem de eklemleriniz açısından oldukça faydalıdır.

Egzersiz Yapın

Kas Kütlenizi artırmak eklem sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Kas kütlenmesinin artması içinde egzersiz yapmanız gerekmektedir. Bu eklemlerinizin hem yıpranmasını hem de sakatlanmasını önleyecektir. Egzersiz yaparken çok fazla ağırlık taşımaktan kaçınmanız gerekmektedir. Ayrıca egzersizlerinizi yeterli ve verimli düzeyde yapmanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.

Kilo verin

Vücudunuzun taşınması sırasında kemikleriniz kadar eklemlerinizde büyük bir rol oynamaktadır. Bu nedenle vücut ağırlığınızın fazla olması kemiklerinizin yanı sıra eklemlerinize de zarar vermektedir. Beden kitle endeksinizdeki kiloya ulaşmanız hem eklem hem de vücut sağlığınız açısından oldukça önemlidir.


Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.